The Grange Outdoor Learning Facilities, Bookham

A series of new and refurbished buildings will provide a range of new learning facilities for The Grange Centre for People with Disabilities. These include flexible learning spaces and workshops for horticulture, woodworking and pottery activities, greenhouses, a small shop selling their produce, Changing Places toilets and a cafe with a training kitchen.
The Grange, a former country house, is in the Green Belt and in the Little Bookham Conservation Area. The design was developed through a close collaborative process with staff and the people they support.

Client: The Grange Centre for People with Disabilities

Cost: £3 million

Status: Current (Planning stage)

Team: Matter Architecture, Ian Sayer & Co, Wildstone Planning, Michael Hadi Associates, Ritchie+Daffin, Greengage Environmental, Ffoulkes Fenner