Stable Court, Claremont School

Extension and refurbishment of grade II listed former royal stable building to provide improved classrooms and facilities for middle school Years 3-6. The fully detailed consent is to be delivered as the second phase of our comprehensive development plan for Claremont Fan Court School, Esher.

The design includes creation of a new main entrance from the Quad, a new ‘ambulatory’ and classrooms around the refurbished courtyard, and complete refurbishment of the existing building. Within Vanbrugh’s adjacent Walled Garden the work includes a new free-standing music pavilion, a new play area and a new landscape scheme.

Client: Claremont Fan Court Foundation

Budget: £5 million

Status: Planning consent (detailed) 2014

Team: McDowell+Benedetti, Churchman Landscape Architects, GVA, Drury McPherson Partnership, Michael Hadi Associates, Max Fordhams, Calford Seaden, Stilwell Partnership, John Penton MBA, Waterman EED